eka 2011Ordförar'n har ordet!

Hej på er!

Sommaren, alla fall den väldigt varma delen är väl över nu och har ersatts av lite typiskt augusti-väder. Jag hoppas att ni haft glädje av de fantastiskt varma julidagarna! Ni har väl inte glömt att det snöade på midsommarafton inåt landet!

ECC-aktiviteten fortsätter

Det har det blivit lite lugnare förutom på en punkt och det är att 6 m QSOn blivit rätt många under högsommaren. Själv fick jag tyvärr aldrig upp den 6 m antenn jag tagit över av SM2BSD. I dagsläget så är det registrerat 3279 QSOn på 6 m. Framför allt Gustaf med SE-signalen men även Per med SC, SF samt SJ har bidragit med många 6m QSOn. För min del tog åskan och förstörde rig-styrningen på min 756a så just för tillfället är det lugnt från min sida. Hoppas komma igång med min K3a lite senare i augusti .Den 25 aug ärdet totalt 57186 QSOn (!) registrerade på samtliga band och moder!

SMFF

Om jag nu inte varit aktiv med ECC-körandet i sommar så har jag i stället satsat på SMFF! För närvarande har jag över 585 områden körda och har aktiverat ett 15-tal områden runt om kring Vännäs-Umeå. Jag skulle gärna se att fler från södra SM2 kunde bli aktiv inom SMFF. Däremot uppe i Norrbotten är det en 3-4 st som nu är rel aktiva. Är du intresserad/nyfiken gå in på smff.sk6aw.net! Ring gärna mig så kan jag informera mera! SMFF-500 diplomet erhöll jag i början av juli:

Uppstart i höst!

Traditionsenligt så startar vi upp hos Zekes i Vännäs torsdag 28/8.

73 önskar Er ordförar Rune SM2EKA

Sök i artiklarna

Go to top