SM2EKAOrdförarn har ordet….

Hej på er!
Hoppas att julen och nyårsfirandet varit trivsamt. Sedan sist har det kommit massor med snö, ibland med besvärande vind vilket gjort att några av oss fått problem med antennerna. Min 80-m dipol rasade så ena halvan ligger nästan under snön. Tur man har autotuner så att man åtminstone får ut någonting.


Den sociala samvaron!

Vi har nog pratat om detta tidigare. Jag besökte klubben en torsdagskväll nyligen med en tanke att jag skulle börja att flytta om lite saker i mellanrummet. Men det blev inte så mycket med det. Först satt man en stund i (den alldeles för låga) vinkelsoffan i QSL-rummet och bläddrade i alla våra fina radiotidningar. …och förstås prata med vi som satt där i soffan. Därefter blev det kaffetime och pratet och synpunkterna forstsatte i både humoristisk som allvarlig anda. Många kom med förslag till en av våra aktiva som har problem med antennläget mm. Fort hade klockan passerat över 2100 och då var det inte så lönt att börja ’grejsa’ i mellanrummet. Vad jag kanske vill säga med detta är hur viktigt det är att vi kan få samlas så här i en egen lokal över en kopp kaffe och där vi alla får både skratta och förundras över många kommentarer och inlägg. Jag upplever att många kommer till klubben just för denna härliga samvaro. Det skall vi fortsätta att uppmuntra varandra att göra. Facebook i all ära men den fysiska närvaron är viktigare.

Tisdagar OCH torsdagar!

Det är ju rätt unikt att vår klubb har öppet två kvällar i veckan. Det har dock blivit så att torsdagskvällen haft fler besökare än tisdagskvällen. Vilket i sin tur har varit lite negativt för de som kommit på tisdag för att ordna fika. Inte så kul att det då bara är ett par-tre stycken. Vi har pratat om detta i styrelsen och kommit fram till att vi skall försöka att lägga mer aktiviteter på tisdagar också, inte enbart på torsdagar. Personligen känner jag mig lite skyldig till att tisdagarna kommit i andra hand beroende på att jag då sjunger i kör och då har det väl indirekt blivit att det mesta styrts till torsdagar. Men som sagt det skall vi försöka att ändra på.

SSA årsmöte 2012.

Nu rullar redan mycket runt denna stora händelse i vår. Lokaler, lotteri, webben, bankett- och mingelmenyerna, sponsorer och (nästan) föreläsningsprogrammen är klara. Så fort vårt eget årsmöte är över skall vi börja att detaljplanera själva årsmöteshelgen. Där kommer vi att behöva mycket folk så var beredd på att vi kommer att fråga just dig att du ställer upp.

Varför inte anmäla dig redan nu.

Olle SM2DCU har gjort ett otroligt jobb med webben för SSA2012. Jag hoppas att ni går in och kollar lite då och då eftersom vissa saker kommer på plats allt eftersom. Visst har du planerat den där helgen med din (X)YL så att inget hindrar att du redan nu anmäler dig till fredagsmingel och bankett.
Jag förväntar mig att minst 40 av klubbens medlemmar kommer till banketten. Annars blir jag besviken. För vi skall ju ha roligt också!! Eller hur…

Nästa FURA-blad

…kommer någonstans i april före SSA-mötet!! Vi får se.
73 önskar Er ordförar Rune SM2EKA

Sök i artiklarna

Go to top