sm2eka tomteOrdförar'n har ordet…

Hej på er!

Var är vintern? Ja man kan verkligen fråga sig! Fortfarande grönt i Umeå och delvis vitt i Vännäs! MEN det må vara, jultomten hittar nog ändå! Som vanligt hade jag lovat ett FURA-blad i november men det blev timmarna före Kalle Anka! Det är ju det där med att lära sig pensionslivet. Två saker på en dag och då är det fullt…hi!

Kulturhuvudstadsåret

Det sägs ju att amatörradio är kultur också! Jag kanske inte med text kan förklara det men vi låter det vara öppet. Vi kan väl i alla fall få känna oss kulturella! Vi har sent om sider beslutat att FURA skall ansöka om signalen SC2014ECC under kommande år. Två call till kommer att kopplas till FURA och dessa är öppna för dig att låna tidvis under året. Några medlemmar har dessutom själva tänkt ansöka om liknande signaler! Kul(turellt) värre! Kommer absolut att höja radioaktiviteten i Umeåregionen hoppas vi.

Mycket grejor på ett spett!

I samband med att jag hjälpte Gunnar JCG med att få igång hans Signallink så laddade jag ned Ham Radio Delux för att titta närmare på programvaran! Många har ju tydligen det programmet som loggprogram mm mm. Det första som hände mig var att jag snabbt konstaterade att min gamla dator var i vekaste laget. Jag hade ändå tänkt byta till en kraftfullare tidigare i år men nu var det läge! Efter 20 timmar och åtskilligt svärande så har jag fått över i stort det mesta! Så var det då dags att gå lite mer i djupet på HDR. Bara att konstatera att det var otroligt vad funktioner det finns i detta program. Flyttade över allt jag hade i DX4WIN och testade även LoTW – funktionen vilket misslyckades rätt kapitalt! Har laddat upp 1000 felaktiga QSOn som tyvärr inte går att radera på LoTW. MEN det är konstigt att har man börjat med ett program är det VÄLDIGT svårt att tänka/lära om med ett annat. Jag konstaterade snabbt att jag med stor säkerhet kommer att återgå till DX4WIN. Mycket enklare och smidigare att använda. Perfekt att köra PSK31 med exvis. Det jag dock saknar i DX4WIN är PSK63. Hur som haver var det inte bortkastade timmar med HRD men något nybörjarprogram är det definitivt inte. Men orkar man lära sig allt i den så är den absolut värd de dollar man skall betala!

Nästa FURA-blad

…kommer nästa år! ;-)

73 och God Jul och Gott Nytt År önskar Er ordförar Rune SM2EKA

Sök i artiklarna

Go to top