ARDUINO fortsättning - Workshop del 1 startar tisdag 25/2 kl. 19.00

fura temakväll arduino    fura temakväll arduino deltagare

Niklas SM2UVU stod som värd för en temakväll som handlade om Arduino.

Arduino är en programmerbar microcontroller med öppen källkod som baseras på ett ATMega chip. Det kom dryga dussinet besökare till Fura denna kväll varav. 12 kom och lyssnade intresserat på Niklas SM2UVU och hans Arduino presentation. Niklas var mycket väl förberedd och genomförde introduktionen för oss oinvigda med en bra presentationen förklarad på ett alldeles utmärkt sätt. Niklas visade på enkelheten i programmeringen med två exempel. Det första var att få en lysdiod att blinka. Det andra var en enkel styrning av ett Servo. Något som skulle kunna utvecklas till en rotorstyrning.

Efter genomgången tillfrågades de samlade om ett eventuell intresse för en fortsättning. 5 medlemmar svarade direkt att de är intresserade att köpa ett Arduino startkit. Det blir då några tillfällen med UVU som lovade att ställa upp som kursledare och mentor. Tack till dig Niklas och även till Magnus SA2BRJ som entusiastisk sufflerade UVU runt Arduinon.

Ni som är intresserade att delta och köpa det Arduino Starterkit som visades, pris ca 550 kr. Hör av er omgående till SM2DCU eller Niklas SM2UVU.

Sök i artiklarna

Go to top