Det kan vara 25-årsjubileum! Att FURA hjälper VMK Vännäs MotorKlubb med säkerhetsradiosamband. Runt 1990 kan vi ha börjat och då var det Rickard SM2RIX som höll i och arrangerade sambandet. Undertecknad tog över i slutet av 90-talet.

Alltså var det åter dags för ett gäng från FURA ställa sig själv och sina mobila stationer till förfogande lördagen den 14 februari. Totalt sju (7) specialsträckor varav den första var på Pengforsbanan som publiksträcka! Allt snurrade på bra frånsett att vi hade lite problem med en rig på HQ men även det löste sig!

En liten incident var på SS3 där en skoterförare gjort illa sig och ambulansen var tvungen att gå in en annan väg till sträckan. Där kunde vi snabbt meddela start och mål att ingen bil fick gå in på sträckan tills ambulansen hade lämnat den. Det var inte tävlingens fel att skoterföraren gjort sig illa utan eget förvållande.

På HQ fanns CKR, AVG, JCG och samordnaren EKA. Ute på sträckorna fanns CVH, SXT *2 och AVU *2, SXI, UVU, JDU, AVR, XBQ, OAE, CEM och XVV.

Kommentar från tävlingsledaren Leif Sjöström när vi plockade ihop: ”Ni är ovärderliga!!”

Bilder nedan av JCG (HQt) och OAE ute i bushen.

thumb HQ AVG CKR EKA 800x600AVG aktiv! CKR o EKA äter! thumb Stationsplats i målbilen 800x531Utrustningen (OAE) i målbilen!
thumb RallyVolvo 800x531 thumb Sambandsbild 1 800x531

Sök i artiklarna

Go to top