PartTIMEsCIENTDet kom en mail idag ifrån en av våra nya unga medlemmar, Tomas Härdin:

"Vi är en grupp rymdentusiaster som av en händelse eventuellt får åka snålskjuts till månen med ett av lagen som deltar i Google Lunar XPrize nästa år (2016). Laget, Part-Time Scientists (http://ptscientists.com/), letar efter förslag från allmänheten vad de kan ha i fyra Toblerone-formade behållare som de kommer släppa på månytan (totalt 20 kg). Våran idé är att försöka köra instrument under den två veckor långa mån-natten. Under mån-dagen tillhandahåller PTS en datalänk via landaren, men tyvärr räknar de med att landaren inte kommer att överleva natten. Därför behöver vi en egen datalänk.

Vad vi behöver från radioentusiaster i Västerbotten med omnejd är hjälp med att hitta tåliga radiomoduler, räkna på en länkbudget, få tag på testutrustning och få frekvenser tilldelade (kanske via AMSAT). Allra helst får vi någon eller några som vill ta sig an detta projekt helhjärtat och bli del av våran grupp - det vore kul!

Våran något sparsamma hemsida: http://scube.se/ Vi har även en blogg: http://scube.se/blog/"

På torsdag den 19/3 kommer de till FURA och pratar mer om projektet ovan. Kom och hör deras önskemål! Vi kanske kan bidraga med något på deras 'resa'!

Sök i artiklarna

Go to top