Deltagarna vid jubileumsmiddagen serverades en välsmakande trerätters måltid med god dryck därtill. Kvällens program var enkelt. SM2BJS, Bertil som varit medlem många år berättade om klubbens start, tidiga år och utvecklingen allt eftersom. Han var för visso inte medlem i föreningen 1946, men duktig på Furas historia. Speciellt de yngre medlemmarna fick bra inblick i föreningens utveckling genom tiderna.

Blommor tilldelades några medlemmar som genom åren på olika sätt bidragit till föreningens utveckling och med sitt arbete gjort Fura känt inom amatörradions värld. Att belysa i sammanhanget är det arbete många medlemmar gjort av teknisk art. repeatrar, radiofyrar, radiostationer och slutsteg, etc. och alla antenner som föreningen har. Ett värdefullt arbete som bidrar till klubbverksamheten.

Ett stort tack till alla som var med och gjorde kvällen minnesvärd, och ett speciellt tack till de som hjälpte till med göromål. Allt från förberedelser och ordnande av olika slag till servering och kökshandräckning.

Strax deltagarna samlats fylldes lokalen av en väldig mängd resonemang av alla de slag. Många minnen från händelser som varit resonerades om plus en massa nytt som är på gång. Dagen till ära hade några jobbat vid klubblokalen med att sätta upp en ny antenn för 40-metersbandet. Fura har aktiverat en jubileumssignal hela detta år, SK75AT. Envar medlem har möjlighet att själv disponera signalen viss tid.  

Fura 75 år och framtid; Historiskt sett har mycket hänt. Både vad beträffar medlemmars arbete i föreningen som utvecklingen inom hobbyn som sådan. Vad som utmärker sig är den snabba teknikutvecklingen där många av föreningens yngre medlemmar bidrar med sin kunskap på ett bra sätt.

Väl mött på radiobanden

73 de SM2OAE/Tomas

Ordförande i Fura

 

Några bilder från kvällen

Jubileumsdeltagare bild 1

Jubileumsdeltagare2

Jubileumsdeltagare 3

Sök i artiklarna

Go to top
fura.se använder cookies för att hemsidan skall fungera bättre för dig. Du måste acceptera Cookies för att använda fura.se