Under rådande omständigheter med pandemi gjorde att den sedvanliga sammankomsten med Lilla Julafton i klubblokalen inte kunde genomföras. Samtidigt gav det ett gyllene tillfälle att testa att genomför Lilla Julafton som virtuellt möte.

SA2RJO, Robin föreläste/informerade om AMPRNet. Ett nätverk för amatörradio där bl.a. repeatrar finns uppkopplade via den s.k. östkustlänken. Medlemmar kan också erhålla egna IP-adresser för eget bruk, för t.ex. remoteuppkoppling. På förslag från SM2DCU, Olof gjordes en presentationsrunda där var och en berättade kortfattat om sitt intresse för amatörradiohobbyn. Hur det startade vad man håller på med, etc. Totalt var 29 medlemmar uppkopplade. Kul att höra hur vi delar radiointresset var å en! En mångfacetterad hobby.Några medlemmar av de som inte deltog i det virtuella mötet körde 6-meterstest denna kväll.
Resonemangen fortsatte till strax före 22. En trivsam kväll trots distans!
Lussebulle och smörstjärna; Tyvärr fick var å en ordna fikat på egen hand, å kanske lite glögg också… Nåväl, det uteblivna fikat denna kväll får klubben ta igen ett kommande år.
Sedvanliga lotteriet med julskinka som 1:a pris; Jo, det blev ett sådant även i år. Vinnare blev SA2RJO, Robin. Ytterligare ett pris lottades ut, där alla som deltog i mötet hade chans att vinna ett års medlemskap i Fura. SA2AVR, Robert blev vinnare.
Grattis till dem båda!
Om lotteriet; SM2WLS, Magnus och SA2RJO, Robin noterade alla som köpt lotter respektive deltagare denna kväll. En slumpgenerator tog fram vinnarna.
Efter juluppehållet kan virtuella möten vara ett alternativ till klubbträffar i stället för att besöka klubben. Mer info. om detta efter nyåret.

Tack till alla som deltog denna kväll i en lite annorlunda, med trevliga Lilla Julafton!

God Jul och Gott Nytt Radioår!
73 de SM2OAE, Thomas

Sök i artiklarna

Go to top