Vid lördagens (2/2) uppdrag med rallysamband, säkerhet och tidsrapportering för Plåtrallyt deltog drygt ett par handfull av FURAs medlemmar. Tre gubbar vid sambandscentralen/tävlingsledningen och övriga vid start och mål ute på specialsträckorna.
Lite snöfall och blåst till en början, men efter hand mojnade det. En härlig vinterdag i rallyskogen, dock ingen sol denna gång.
Kaffe med tilltugg smakade bra efter sambandsplatsen var etablera med högantenn, å resonemang med övriga funktionärer. Både nya i sammanhanget och gamla rutinerade. Precis som tidigare är Furafunktionärerna behjälpliga tidtagarna med assistans och rapportering av sträcktider till HQ.
En händelserik dag för både rallyåkare som sambandsfunktionärer. ? Radiotrafiken hade ”bra flyt” .
Vid sekretariatet/HQ: Petter SA2PKA, Tomas SA2TMS samt Rune SM2EKA.
Ute vid specialsträckorna: Jan SM2SXI, Robert SA2AVR, Tomas SM2XVV, Sten SM2SXT, Per SM2MTR, Niklas SM2UVU samt Thomas SM2OAE.
Reservfunktionär denna gång var Olof SM2DCU och Rune SM2EKA.
En sak måste få framhållas och det var att Tomas TMS på 45 minuter hade skapad en ’hemsida’ som gjorde att tävlingsledningen direkt på sin dator kunde få tiderna mellan oss i sambandsrummet och tävlingsledningen! Vi hade dessutom lånat dem en handjagare så vi kunde ha kommunikation emellan. Allt beroende på att vi satt på väldigt olika ställen i Medis/HQ. Vi slapp en massa springande emellan rummen!

Rallyvy Start1 2019