Medlemsinfo

Dags att betala Fura medlemsavgift för 2023

Visst är det fantastiskt att Fura även i år har samma medlemsavgift, endast 250 kr liksom de senaste 21 åren. Detta trots höjda kostnader för klubblokalen, prenumerationer, repeatrar, internetlänkar, elabonnemang, etc. Det köps in nya stationer, It-teknik, instrument, verktyg mm. till klubblokalen. Att medlemsavgiften ändå kan hållas så låg. Ja, det kan vi tacka medlemmar som ställer upp i samband vid rallytävlingar, bidrag från medlemmar, intäkter från bl.a. Fura-loppis och försäljning av utrustning från tidigare medlemmar som gått Silent Key.
Visst vill du fortsätta att vara medlem i Fura och stödja verksamheten under 2023?

Följande oförändrade medlemsavgifter gäller för 2023.

 - Enskilt medlemskap 250 kr
 - Familjemedlemskap 300 kr
 - Medlem under 25 år 0 kr

Bor du längre än 50 km från Furas klubblokal så betalar du bara halva medlemsavgiften. Men det är frivilligt att ändå betala full avgift. Allt går direkt till Furas verksamhet.

FURA tar tacksamt emot frivilliga bidrag som kan öronmärkas för specifika ändamål.
 - Repeaterstöd, om du vill stödja Furas repeatrar.
 - Stationsstöd, går till klubbstation och antenner.
 - QSL avgift, om du skickat QSL via Fura.
 - Fika avgift, om du glömt betala fika vid klubbkvällar.

FURA SwishEnklast betalar du medlemsavgift och frivilligt bidrag till Furas Swish nr 123 441 66 65. Vid betalning med Swish har du 50 tecken att meddela vad betalningen avser.
Skanna Swish symbolen direkt från bildskärmen till Swish på din telefon. OBS! Glöm ej ange din signal eller namn så kassören vet vem och vad som Swishats.

Vid betalning via Internetbank till FURAs PlusGiro 29 61 42 – 3. Kom ihåg att ange din amatörsignal eller ditt namn samt eventuellt frivilligt bidrag enligt ovan.

Fura ser gärna att din medlemsavgift är betald senast 31 december 2022.

Styrelsen

FURA återupptar de traditionsenliga klubbkvällarna, tisdagar och torsdagar kl. 19:00 - c:a 22:00

Listan med klubbvärdar presenteras här på hemsidan. 

VÄLKOMMEN!

SM2VHBSM2VHB dodsannonsVi nåddes idag av beskedet att SM2VHB John blivit Silent Key och lämnat vår gemenskap i FURA.

John blev medlem i FURA 1994.

Vila i frid!

Det är med sorg vi meddelar att Lennart Conradsson SM2CFG har avlidit den 22/2 2020.
Han var en av de äldsta medlemmarna i FURA. Född 1931. R.I.P

artikelbidrag formularEtt upprop till alla FURA-medlemmar och övriga radioamatörer! 

Det gäller bidrag till hemsidan, det kan vara litet eller stort. Du behöver inte kunna något om publicering.

Det är bara att klicka till vänster i "Artikelbidrag till FURA". Då kommer ett inmatningsformular upp där man kan skriva in den text man vill ha publicerad.

Det går utmärkt att göra ett färdigt dokument i Word eller liknande program och bifoga som fil. Det går även att bifoga en bild som fil eller flera dokument och bilder i ett Zippat dokument.

Artikelbidraget går till undertecknad som gör eventuella korrigeringar och därefter publicerar bidraget på hemsidan.

Jag väntar med spänning på första bidraget!

73 de SM2DCU/Olle

NU FINNS STYRELSEPROTOKOLLEN NR 5 2019 OCH NR 1 2020 PUBLICERADE.

Dokumenten ligger under meny Medlemsinfo/Protokoll.
Du måste vara inloggad för att ladda ned protokollen.

Saknar du inloggning? Mejl då till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. (Gäller endast medlemmar i FURA)

furaI år fyller FURA 70 år.

Vi vill fira detta bl.a. med en gemenskapsmiddag på kvällen efter DS2-mötet!

Vi kommer att äta och dricka gott, titta på bilder, lyssna på berättelser, ha en fin samvaro. Självklart tar vi med våra respektive! Ca pris 200:- per person. Inbjudan med anmälan kommer under vecka 9. Platsen blir samma som DS2-mötet, IFK Umeås anrika klubblokal.


fura emv spion klar thumb   fura emv spion box thumb  

Vi är många som drabbas av oönskad elektromagnetisk vågrörelse då vi vill tillämpa vår hobby som radioamatör. Inte sällan är det vi själva som genererar dessa störningar. Allt för ofta är det dock okända och svårfunna källor. 

I QTC Nov 2013 skrev Tilman SM0JZT om en intressant byggsats att bygga och använda själv. I QTC Jan 2014 finns del 2 i serien, med EMV-spionen från tyska tidningen Funkamateur. FURA har köpt in byggsatsen av det enkla mätverktyget EMV-SPION. SM2DCU har byggt instrumentet och ordnat med låda och manualer.

Instrumentet är avsett för utlåning till FURA-medlemmar. Det förvaras i lådan enligt bilden. Utlåning skall som vanligt alltid noteras med signal, lånedatum och telefonnr i den anteckningsbok som finns för ändamålet på FURA. OBS! Det finns en tendens att det som lånas blir liggande alldeles för länge hos enskilda medlemmar. Visa respekt och se till att återställa lånad utrustning i rimlig tid, som borde vara någon vecka!

Låt dig inspireras av dessa och andra artiklar på Tilmans SM0JZT:s hemsida:
Länk till Tilmans webb :   http://radio.thulesius.se
Länk till QTC 11/2013 :   http://radio.thulesius.se/QRP_QTC/Egenbygge_11_2013.pdf
Länk till QTC 01/2014 :   http://radio.thulesius.se/QRP_QTC/Egenbygge_01_2014.pdf
Länk till Funkamateur :   http://www.box73.de/product_info.php?products_id=2763

Vi hälsar SM6BGG Kurt Wikstén välkommen som medlem i FURA.
sm6bgg qsl
Kurt bor i Färgelanda och var i sin ungdom SM2BGG och medlem i FURA.

haileI början av september blev jag kontaktad av en nyanländ Master student i IT-Management på universitetet, Haile, AB3OX. Haile kommer från Etiopien och har kört en hel del radio från Addis klubben ET3AA. Han berättar att det är svårt att få privata licenser i ET-land, och att han därför med assistans från bl a K3LP har skaffat sig en amerikansk Extra Class licens. Flera andra etiopiska amatörer har också amerikansk licens. Efter en del kommunikation med SSA förefaller nu en licens med prefix SA2 vara nära, tack vare den amerikanska licensen, behövs bara att inbetalningen av certifikatavgiften kommer fram.

Haile gjorde en imponerande färd till Umeå. Flyg till norra Italien och därefter huvudsakligen cykling. Länken http://vertex.nu/pa-campus/he-biked-to-school-from-italy-to-umea/ ger en kört expose och bild på Haile.

Gissar att Haile av och till kommer att besöka FURA. Vid sitt första besök hann han iallafall köra lite ECC pilup på SSB.

PS: Med den nya möjligheten att påverka call blev det slutligen initialerna som vann och gav anropet SA2HNZ. Lycka till! DS

Sida 1 av 4

Sök i artiklarna

Go to top
fura.se använder cookies för att hemsidan skall fungera bättre för dig. Du måste acceptera Cookies för att använda fura.se