qrolle_3prototypes.jpg 
En bild av de 3 prototyper som för närvarande är körklara och används i alla hårda tester.
 Som man kan se så är dom byggda med lådor från Hammond i 3 olika färgkombinationer.

Hallå där!  Länge sen sist? Nej det är inte riktigt sant.
 
QROlle teamet har jobbat hårt med det sista finliret i designen. Ber om ursäkt för att vi inte informerat Er QROlle-fans oftare.  Igår publicerade jag några bilder på hemsidan (www.qrolle.se) som visar det slutliga utseendet på C och D kretskorten. 

D-kortet är det digitala kortet som har den mycket kraftfulla ATMEL ARM processorn. Den tillsammans med resterande SMD kretsar  kommer att vara förmonterad, programmerad och testad i byggsatsen. Anledningen är att CPU'n har mycket smala ben samt också för att vi vill leverera kretskortetet förprogrammerat till alla byggare.

C-kortet är ett piggy-back kort som sitter under det analoga B-kortet. Det kortet har I/O kretsarna och den fantastiska DDS-kretesen med sin 100 MHz referensoscillator. De analoga korten A och B är nu väldigt nära sin slutgiltiga design. Så vi är snart klara att börja med anskaffning av komponenter och dokumentering av byggbeskrivningen. En fin julklapp är på väg till dig efter julhelgen ......

Du som bor i Sverige har förmodligen hört QROlle luftas i den stora Kommun-jakten. SM6DJH Olle är mycket nära att ha kört alla 290 kommuner. Allt med en 10 Watt QROlle ... inte dåligt, eller hur?

/ Tilman SM0JZT 

En nyhet av SM0JZT Tilman från den 7/12 om QROlle via Yahoo nyhetsgrupp. Fritt översatt av SM2DCU  

Sök i artiklarna

Go to top