Radioåret 2023 är historia och 2024 har precis börjat. Ett nytt år med radioaktiviteter ligger framför oss.

2023 var ett år med en hel del aktiviteter. Kursverksamheten resulterade i några nya radioamatörer/CS i våras, kul! En återträff med de nytillkomna genomfördes i november. Målsättning var att höra hur de hade kommit igång med radiohobbyn. Var och en har nu egen mentor.
Under hösten startade ytterligare en kurs, "bli sändareamatör" under ledning av SM2WQF, Per.
SM2MTR, Per startade upp ett gäng som tränar CW. Målsättning är att genom egen CW-träning och regelbundna avstämningsträffar nå färdigheter i telegrafi.

Säkerhetsradiosamband vid 2023 års VM-rally genomfördes med c:a 85 funktionärer i vår regi. Ett fantastiskt bra jobb gjordes av alla som deltog. Just nu planeras inför VM-rally 2024.

Besöksfrekvensen vid klubben har varit bra under året. Torsdagskvällar har flest besökare. Några har kört radio, andra har jobbat med radiorelaterade projekt av olika slag. Fikastund vid 20-tiden, som vanligt.

Aktiviteter har genomförts under året. Både studiebesök och aktivitetskvällar i klubblokalen. Många medlemmar har deltagit vid dessa.

Tester har körts. Bl.a. SM2MTR, Per har engagerat nytillkomna radioamatörer.

Teknikgänget har under året fixat med diverse antenner på taket och stationerna i radiorummet, mm.  Underhåll och utveckling av repeatrar är viktig del i deras uppdrag.  
Mycket mer finns att nämna...
De gör ett fantastiskt bra jobb, stort tack till dem!

Lilla julafton, en välbesökt tillställning. Drygt 30 medlemmar deltog. Gott fika och glögg bjöd klubben på. Lotteri med julskinka som 1:a vinst. En trivsam tradition som många uppskattar. Resonemangen pågick till långt efter 22:00.
Kvällen till ära deltog SM2DXH, Kurt. Han är en av Furas äldsta medlemmar.
Kurts radiomuseum, som numera till viss del finns på KTH genom Kurts son SM0MVB, Anders försorg visades digitalt i klubblokalen denna kväll. 

Årsmötet 2023 genomfördes den 28:e februari med sedvanligt fika efter mötesförhandlingarna.

Avslutningsvis riktar jag ett stort tack till alla medlemmar för detta år. Ni bidrar till Furas verksamhet på olika sätt!
108 medlemmar i skrivande stund.

Ett speciellt tack riktas till alla funktionärer, teknikgruppen, test-körare, kursledare med flera. Ni gör ett bra jobb för klubben!

Styrelsen önskar Er alla ett…
Gott Nytt RadioÅr 2024!

Väl mött på banden…
73 de SM2OAE, Tomas
Ordförande

Furas hemsida använder cookies. Välj alternativ Samtycker eller Neka