Sedan hösten 2002 är vi inne på vår tredje klubblokal på Umedalsområdet i Umeå.
Besöksadressen är Aktrisgränd 31.

Hitta till FURA, områdesbild. (Karta via hitta.se)

Lokalen ligger på källarplanet och består av två större rum samt ett förrådsutrymme som tjänar som kök och "mekverkstad". Vi trivs bra i den nya lokalen och "gamla gubbar med trötta ben" verkar gilla läget eftersom det inte blir så många trappor att springa i.

Bilderna tagna av SM2UVJ Kenneth

 

furalokal002_tn
Detta är vår samlingssal där vi fikar, har våra stormöten, utbildningar m.m. Längst ner till vänster ser ni delar av vårt bibliotek. Eftersom klubben har en 65 årig tillvaro har också mycken litteratur bevarats under åren. Här kan du bl a läsa första reportaget om en grej man uppfunnit som kallas 'transistor', hi..... Året var 1949.

furalokal002_tn
Rum nummer två är uppdelat i två rum. Först kommer man till relaxhörnan där vi har en skön soffa, minibibliotek med de nyaste tidskrifterna samt våra QSL-fack. På bilden är det Hans-Göran/SM2NOG och Janne/SM2SXI som i den sköna fåtöljen studerar radiotisk lärdom.

Image
Eftersom vi är lite "trångbodda" i källaren måste vi koncentrera vår verksamhet en aning. Rummet för våra HF- VHF- UHF- och SHF-aktiviteter omfattar även QSL-sorteringsavdelning där (tidigare) John/SM2VHB (bilden) utför ett kanonbra jobb. Från 2011 är det Magnus SM2WLS och Per SM2LIY som sköter hanteringen.

Image
QSL-sorteringen går ej helt smärtfritt alltjämt. Ibland kommer det kort med kryptiska callsign's. Då är det bra att ha en internet-ansluten dator nära till hands som man kan använda för att söka på Buckmaster t.ex. Vilken tur att John har en alldeles till vänster om sig! 

Image
Vid kortvågsriggen är det allmän samlig. Undrar just om dom testar en nyss uppsatt antenn eller om det är långväga DX på gång? 

ImageAhh! dom kör digitalt. Joodå! vi har utrustning för att köra digitalt också. Det blir väl inte så ofta egentligen men det händer.

Image
Minibiblioteket är vi väldigt stolta över. Där har vi de allra senaste utgåvorna av alla möjliga och omöjliga amatörradiotidningar som Mats-Ola/SM2CKR visar upp.

Image
Här sitter Kurt SM2DXH vid vår VHF- UHF- och SHF-avdelning. Kurt är en av klubbens äldsta medlemmar och har bidragit med mycket fin radiohistorik till vår klubb. Kurt är dessutom en hejare på att köra VHF och UHF oxo!

Image

Felsökning på en tuner. Aj, aj, aj... har den pajat nu. Nämen ser man på! det är ju bara gummiringen som driver räkneverket som gått av.

thumb_matplats

En mycket bra mät- och reparationsplats har vi tillgång till. Med fina instrument som några av våra medlemmar donerat till föreningen. Här ses "mätproffset" Tom/SM2DJK tillsammans med Nils-Erik/SM2HQW

Furas hemsida använder cookies. Välj alternativ Samtycker eller Neka