ham nation logoHam Nation är en serie av TV program om olika sub-intressen inom vår breda hobby. Det kan röra sig om hur man bygger mindre apparater till intervjuer med kändisar som är hams men är kända för en betydligt bredare publik. Du kommer åt programmen via hemsidan http://twit.tv/show/ham-nation. Programmen är på amerikanska och rätt avslappnade tillställningar även vissa av de medverkande är professionella radiopratare.

Bob Heil (K9EID) är känd för sina mikrofoner och headsets, men hur många känner till att han är invald i Hall of Fame för rock musik. Han är en fd musiker som byggde de första stora förstärkarna, mixrarna, osv innan mikrofoner blev den stora grejen. Bob är åtminstone i senare program den centrala programledaren.

Annars kan man t ex titta på Joe Walsh (WB6ACU) berättande om sin hamhistoria med inslag av AM och byggande, http://twit.tv/show/ham-nation #144 och #141. Joe är en gammal kompis till K9EID och känd som gitarrvirtuos från The Eagles. Joe Rudi (NK7U) pratar i program #154 med K3LR om hur han blev ham samtidigt som han var en av de stora hjältarna i amerikanska baseball-ligan. NK7U har en stor tävlingsstation i Oregon och brukar hamna i loggen i de större testen.