En tänkvärd artikel från The Wireless Institute of Australia, WIA (Fritt översatt av SM2DCU)

Frågan är: ..." Förklara amatörradio ? "

Det ser ut att vara en ganska enkel fråga, men tänk på det, har du rätt svar eller svarar du? Vågar påstå att de flesta av oss inte klarar att ge ett korrekt kortfattat svar. Vi svarar lite tafatt som vi brukar och några svarar med att glida in i jargongen av obegriplig radioslang - för att ge någon form av svar.

Varje bra säljare lär sig att det är viktigt att ha god kunskap om den produkt eller tjänst som man erbjuder. Detta i hopp om att göra affär med en kund. Så borde det även vara med med vårt budskap om amatörradio. Ifall vi ska vara framgångsrika med att rekrytera nya människor in i vår hobby. Om vi inte har rätt budskap och kan kommunicera det, kommer vi inte att lyckas.

The Wireless Institute of Australia (WIA) är i upptakten till sitt PR4AmateurRadio Expo i april nästa år. Man kommer att hjälpa klubbar eller grupper att maximera deras engagemang i denna kampanj.

Om att "förklara amatörradio " så säger Ed VK2JI att det är dags att "Vakna upp och gripa tillfället!" Han fortsätter, hur ofta hör vi inte varandra tala om att det var bättre förr "i den gamla goda tiden"? Han har själv fallit i fällorna några gånger och håller med om att 70 och 80-talet var goda årtionden för amatörradio och dess betydelse i världen. Men STANNA UPP och titta dig omkring. Du kanske inte har insett det, men amatörradio är STÖRRE nuförtiden.

  • Man kan ha kontakter med en rymdstation.
  • Med amatörradio tillhandahåller man viktig kommunikation vid många katastrofer runt om i världen.
  • Det finns stora Contests och DXpeditioner, i många fall till platser som inte var möjliga tidigare.
  • Nya fina byggsatser, ex.vis transceivrar i yppersta klass som även en nybörjare kan bygga, på bara ett par kvällars arbete.
  • Med portabel utrustning kan man aktivera bergstoppar, nationalparker och andra utmaningar för att erövra diplom.
  • Med både portabelt och QRP tillsammans med helt nya digital moden, kan man kommunicera med signalnivåer långt under brusnivån. Det gick inte "i den gamla goda tiden".
  • Analoga och digitala repeatrar möjliggör att man med endast en liten handapparat kan nå runt om i världen.
  • GPS spårning och APRS kommunikation har öppnat upp helt nya möjligheter.
  • Datorer och surfplattor har öppnat upp nya oanade möjligheter för hobbyn.
  • Ballonguppsändningar tar amatörradion till de yttre lagren av jordens atmosfär.
  • Utöver ovan så finns många andra intressanta specialområden inom vår hobby.

Vi söker efter fler ungdomar till vår fantastiska hobby - nu när vi har så många fler möjligheter i vår hobby att erbjuda än de vi hade "i den gamla goda tiden".

Så snälla, nästa gång någon frågar dig -"Vad gör radioamatörer eller är inte amatörradion död?" Säg då inte "jo, det var bättre förr, nu är vi bara ett gäng gamla amatörer som pratar med varandra " – även fast det sista är viktigt, så finns det så många andra aspekter i vår Amatörradiohobby idag som helt enkelt inte existerade för ett antal år sedan.

Det är dags att vakna upp och marknadsföra Amatörradion!
Amatörradio har aldrig varit bättre och med ledande teknik som alltid!

Furas hemsida använder cookies. Välj alternativ Samtycker eller Neka