RallySwedenSedan ett antal år har FURA bistått motorklubbar i närområdet med radiosamband vid rallytävlingar. Uppgifterna har de sista åren enbart innefattat ett säkerhetssamband, att finnas till hands när bilarnas tävlingssystem med positionsangivelse slutar att fungera eller om det sker en olycka under tävling. Vid dessa tillfällen krävs säker och robust kommunikation, både i form av teknik och kunskap i sambandsmetodik, det som vi radioamatörer är proffs på.

Nytt för i år är att Rally Sweden, en av fjorton deltävlingar i WRC, världsmästerskapet i rally, flyttas från Värmland till Västerbotten och Umeå. En förfrågan har inkommit till FURA om att bistå denna tävling med säkerhetssamband under samtliga tävlingsdagar. En arbetsgrupp inom FURA har bildats och inledande möten har ägt rum för att försöka bilda oss en uppfattning om vilka krav som ställs på oss och hur vi ska kunna lösa uppgiften.

Vi söker dig!!
Det vi söker nu med detta meddelande är intresserade radioamatörer som kan ställa upp att delta som radiooperatör vid något eller några tillfällen under tävlingen 24-27 Februari 2022.

Hör av er på enklaste sätt via epost till Rune SM2EKA intresseanmälan och för mer information!
sm2eka (a) ssa.se

73 de FURAs VM-rallyarbetsgrupp genom Rune EKA och Jonas VSD