Ny teknik har idag en artikel om dåliga LED-lampor som jag bara kan hålla med om.

Mina egna erfarenheter stämmer bra in på artikeln och gäller även andra lågenergilampor (typ lysrörslampor). De flesta av de billiga lamporna är bara rent skit. Dom lyser inte som dom ska, elektroniken går sönder betydligt fortare än vad som utlovas i brinntid. Lamporna tål inte kyla utomhus eller värmen som trots lampans låga förbrukning snabbt värmer upp luften i armaturen och förkortar lampans livslängd ännu mer. För att inte tala om den stördimma som många av lampornas elektronik avger.
Jag har under många år testat billiga och dyra (dyra = märkeslampor från Philips, Osram, Megaman) i samma armaturer där de dyra har en funktion och livslängd som vida överstiger lampornas prisskillnad.
Jag har reklamerat de billiga lågenergilamporna hos företag som JULA och CLAS OHLSON. Har alltid fått igen pengarna utan protest, men med kommentarer att det är ovanligt att nån kommer in med reklamation på lampor!
Har du köpt lampor som inte håller eller höll vad dom lovat. Gå tillbaka där du handlat (kvitto krävs) och reklamera. Det är det enda sätt som vi konsumenter kan få bättre produkter.
Furas hemsida använder cookies. Välj alternativ Samtycker eller Neka