ptsI och med nya bestämmelser i LEK som trädde i kraft den 1 juli 2011 har PTS möjlighet att delegera ansvaret för provförrättning, utfärdande av kunskapsbevis och tilldelning av anropssignaler för radioamatörer. PTS utreder därför hur tilldelning ska ske.

Eventuella synpunkter lämnas senast 2 november 2011 till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Jag måste ge uttryck för en personlig reflektion till denna utredning.
Utredningen har tre kandidater. SSA, FRO och ESR. Intressant! Flera av oss är med i samtliga dessa organisationer / föreningar. PTS avhänder sig ansvaret och dumpar ut vår hobby. Man vill inte bekymra sig i våra ärenden. Varför skall man det? När man kan få in miljarder i inkomster för några MHz frekvensspektrum till teleoperatörer. Det här är förmodligen ytterligare ett steg i urvattningen av amatörradion! Eller kanske en möjlighet att locka fler radiointresserade till vår hobby? Läs och begrunda PTS utredning i länken ovan. En fråga att fundera över. Vem eller vilka kommer att utöva övervakning och kontroll av bestämmelser och förordningar?
Furas hemsida använder cookies. Välj alternativ Samtycker eller Neka