Kurs för amatörradiocertifikat startar i september

AMATÖRRADIO?

Kanske något för dig som är teknikintresserad. Kurs med träffar varannan vecka i Furas klubblokal.

Här finns mer information och intresseanmälan.

Det finns en hel del ringar som man dagligen kan delta i på 80m bandet. I de flesta av dem består majoriteten av radioamatörer från SM0-SM7 undantaget SM2 och SM3 (Nu kan det ju iofs vara så att intresset för ringar är svalare häruppe). De flesta deltagare är mångårigt erfarna amatörer med både oerhört bred och djup kunskap i området.

För en som jag skämtsamt brukar kalla mig, amatör amatör som jag så är det underbart att få möjlighet till att ta del av all denna erfarenhet men tyvärr så ligger många gånger erfarenheterna så djupa i förhållande till mina egna så att i radioteknikfrågan har jag svårt att tillföra något utan det blir tyvärr oftast mera bara frågor från min sida som andra får svara på. Till detta så är det svårt att delta aktivt i de ringar som går dagligen då jag själv till största oftast är aktiv på helgerna när jag inte arbetar.

På eget initiativ och kanske mera som ett skämt i början så föreslog jag till några andra radioamatörer i min närhet att vi kanske skulle kunna ha en "norrlandsring" som vi kör en gång per vecka och det då under helgen.

Sagt och gjort, vi var fyra stycken som testade med start förra söndagen (den 15/1) och de som deltog var jag (SA2BDO), SA2AWO, SM2TOS samt SM2YIP.

Vi tuffar på och fortsätter så länge som någon tycker att det kan vara en god ide, därför informerar jag om detta och inbjuder varmt härmed alla som vill delta när som helst och hur ofta som helst till:

"Norrskensringen"
Söndagar kl 10.00 (0900z)
3,657,50Mhz. (+- QRM)

73 de SA2BDO Patrick

Furas hemsida använder cookies. Välj alternativ Samtycker eller Neka