Kurs för amatörradiocertifikat startar i september

AMATÖRRADIO?

Kanske något för dig som är teknikintresserad. Kurs med träffar varannan vecka i Furas klubblokal.

Här finns mer information och intresseanmälan.

Besök hos ÖviksamatörernaTre av Vännäs-amatörerna Olof SM2DCU, Rune SM2EKA och Gunnar SM2JCG gjorde i onsdagskväll en snabbvisit till Gullängets RadioKlubb SK3LH i Örnsköldsvik. Vi skulle ha varit fyra men Rickard SM2RIX hoppade av i sista stund på grund av förkylning. Det blev glada och överraskande miner från Öviksborna när vi kom. Ingen tvekan om att vi var välkomna. Deras nyvalde ordförande Örjan SM3CKA hälsade oss dels mycket välkommen och passade samtidigt på att tacka för SSAs årsmöte som även han sa var jättetrevligt. Enligt honom var det 18 st från Örnsköldsvik med omnejd som besökte Umeå förra helgen.

Vi fick vara med på deras medlemsmöte vilket självklart var intressant. De jagar sponsorer för att täcka den relativt höga hyran (framför allt uppvärmningskostnaderna) samt behöver en ny webb-sida. Olle DCU fick en hel del frågor runt detta. Även en D-Star-repeater på 70 cm var visst på G. SM3SOU Jarl visade SDR mottagaren Perseus samt den magnetloopsantenn han köpt in. Intressant kombination!

Vi kollade upp när vi från FURA hade besökt Öviksklubben och det var den 31 maj 1999. Vi var då 17 st (!) från FURA den gången! Strax före 2200 åkte vi tillbaka till Vännäs i rejäl dimma. Först dock via Max för en välbehövlig burgare. Vi håller tummarna att klubben får en nystart med den nya styrelsen samt att de lyckas lösa värmen i lokalen. Det var minst sagt ’hurvigt’ där inne i den gamla betongbunkern. Ett Lycka till också med alla nya SA-signaler de fått på senare tid!

Bilder i Furaalbumet från besöket på SK3LH

Furas hemsida använder cookies. Välj alternativ Samtycker eller Neka